Opdrachtgevers

 

Kessels & Smit - the learning company

Voor Kessels & Smit heb ik een groepje managers mogen begeleiden die op zoek waren naar persoonlijke leerpunten.

Managers zijn verbaal over het algemeen sterk en juist door ze praktisch te laten werken kwamen er mooie ontwikkelpunten naar boven. Een van de meest kenmerkende voor mij was het niet kunnen observeren. Juist door dit in het werkproces met elkaar tegen te komen is het leereffect groter.

 

NAM

Voor medewerkers van de NAM heb ik een middag-training verzorgd waarin drie thema's centraal stonden; het verbeteren van de samenwerking, plezier hebben en het leren feedback geven.

Aan de hand van diverse foto-opdrachten, uitgevoerd in groepjes, zijn de deelnemers op een praktische en creative manier gaan kijken naar de onderlinge communicatie.
De eindopdracht; fotografeer je persoonlijke ontwikkelpunt was uitdagend en leverde de nodige verdieping op.

 

Vreugdehof

Samen met Noud Verhave heb ik gewerkt aan het verbeteren van het onderlinge contact tussen de verzorgenden en de communicatie met de leidinggevende. We hebben o.a. gebruik gemaakt van de kern kwadranten van Daniel Ofman en het maken van een gezamenlijk kunstwerk.

 

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Onderzoeken van de rol van creativiteit binnen het vakgebied, persoonlijke groei en plezier waren de drie kern doelen van deze training. In een korte presentatie zijn we samen gaan kijken naar 'vertalingen' van foto's, wat doen we in onze gedachten met beelden? Dit in een wereld waar het juist gaat over woorden.

In het tweede gedeelte zijn de deelnemers gaan fotograferen en het blijft fascinerend om te zien hoe:
- Het uitwerken van foto-opdrachten inzicht geeft in persoonlijke patronen en gewoontes.
- Creativiteit een fundament is bij het aangaan en oplossen van obstakels.
- Plezier en speelsheid naar boven komen als de eerste schroom is overwonnen.

Het is een middag geworden waarbij de relatie tussen patroon stagiaire een impuls heeft gekregen, door elkaar op een opbouwende manier feedback te geven.

 

Kunstenaars en Co

Hoe kun je jouw werk beter verkopen aan opdrachtgevers, was de kern van deze training die Noud Verhave gaf aan een groep kunstenaars. Hierbij heeft hij mij uitgenodigd om de deelnemers verder te helpen in bewust communiceren. Het vergroten van zowel verbale
als non-verbale vaardigheden stond centraal.

We hebben gewerkt op een praktische manier, waarbij rollenspel en evaluatie, elkaar afwisselden.

 

Postcodeloterij/Milieudefensie

Hier werd de basis gelegd van de combinatie fotografie en persoonlijke ontwikkeling.
De vraag was; 'ontwikkel een fotocursus waarbij leren kijken centraal staat'.

De opdrachten die ik hiervoor heb ontwikkeld, hadden een grote diversiteit met een soms onorthodoxe insteek. Dit gaf de deelnemers een mooie ingang tot creativiteit en een middel om anders te leren kijken, nieuwe inzichten te ontwikkelen en grenzen te ervaren.

Bij het geven van deze training werd me duidelijk hoe sterk persoonlijkheid tot uiting komt bij het scheppen van beelden. Maar ook hoe spannend deelnemers het vinden om gefotografeerd te worden en hun karaktereigenschappen naar voren komen doordat ze worden aangestuurd door een 'fotograaf'.


 

 

 

Foto's banner - deelnemers
foto's