Reacties van cliënten

 

Herman:

Ofschoon ik jarenlang met plezier naar mijn naar mijn werk ging, kwam opeens die klant waar ik heel moeilijk mee kon omgaan. Elk contactmoment zoog energie uit me, en het project viel me steeds zwaarder. 

Deze steeds stroever verlopende ‘samenwerking’ hield ik een jaar vol, maar toen er thuis een relationele crisis bij kwam was ‘de pijp leeg’. Een burn-out was het resultaat.

Toen de brei in mijn hoofd weer wat vastere vormen begon aan te nemen ging ik op zoek naar een coach. Ik had al eerder ervaring met Gestalttherapie en dat was me goed bevallen. Tijdens mijn zoektocht belandde ik op de site van Ruud; Een eenvoudige site maar de reviews van klanten trokken me over de streep.

Inmiddels ben ik meerdere keren bij hem geweest, en de donkere wolken boven mijn hoofd maken langzaam plaats voor de zon in mijn buik. Ruud blijkt een vakman, al bij het eerste gesprek had hij door wat mijn ‘trucjes’ waren. Trucjes die ik mezelf in al die jaren had aangeleerd en op de korte termijn vaak succesvol bleken. Op de lange termijn echter blijken ze mijn valkuil, in zowel mijn werk als privé.

Zonder zweverig te doen maakt Ruud me het verschil duidelijk tussen denken en voelen. Hij kan me doorgronden, ziet aan mijn ogen, ademhaling of lichaamshouding als ik één van mijn trucjes toepas. Hij wijst me erop, steeds weer, en met simpele oefeningen die ik soms toch eng vind leer ik mijn gevoel weer terug te vinden. Kom ik terug bij mijn eigen behoeften.

Ik ben ‘er’ nog niet maar het gaat de goede kant op. Eén van mijn nog komende uitdagingen zal zijn het structureel bijstellen van mijn ego, met zijn afweermechanismen waaronder Ontkenning van Behoeften en Valse Macht (ìk heb een probleem, dus jìj deugt niet). Want dat doet zijn best om alles te laten zoals het is, dat is veilig, en dat is vooral gemakkelijk. 

We gaan ervoor!

 

Inge:

Ruud gaat geen lijstjes met je af en laat je ook geen vragenlijst of iets dergelijks invullen maar luistert en kijkt naar de 'persoon' an sich. Dat voelde al meteen goed.
Ik kreeg ook geen opdrachten mee naar huis maar toch was ik bewust en onbewust bezig naar mijn eigen gevoel te luisteren, dit aan de hand wat mij bijvoorbeeld raakte tijdens de sessies.
Ruud heeft me geholpen met het doorbreken van deze patronen/systemen, ik was heel druk bezig met het opvoeren van ingestudeerde stukjes - zo van ik moet op deze manier reageren want dat wordt (van mij) verwacht.

Ruud gaat soms ver om het onderste, diepste gevoel bij je boven te krijgen.
Ik durfde mezelf niet te laten zien zoals ik ben omdat ik altijd bezig ben wat andere daarvan vonden of dacht dat het niet goed was of niet zo hoorde.
De sessies waren dan ook heftig, maar waren nodig om - bij mijn eigen diepste gevoel te komen - het voelde verlossend en opgelucht - the real me mag er zijn! Dit heeft Ruud mij laten zien.

Dank je wel Ruud.

 

Paul:

Ik heb de nodige therapeuten bezocht maar zij hebben mij niet kunnen helpen zoals jij dat hebt gedaan!

 

Marga:

Iedereen heeft weleens een punt in zijn leven waar je voor je gevoel even je identiteit kwijt bent.
Dit kan een relatie breuk zijn, een ontslag, een burn-out etc...
Voor mij was dit een relatie breuk na een langslepende 'wankele' relatie.
Ik wist niet meer wat mijn eigen behoeftes en grenzen waren. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn dromen? Mijn ambities? Hoe wil ik zijn in een relatie? Waar word ik blij, boos of verdrietig van?
Ruuds' werkwijze is zowel warm als confronterend. Soms moeten er patronen stevig doorbroken worden om daadwerkelijk jezelf weer te kunnen zien en je leven te verrijken.

Mijn sessies met Ruud hebben mij enorm geholpen om mijzelf weer een identiteit te kunnen geven dmv rollenspellen, creatieve uitingen of me gewoon even helemaal te kunnen laten gaan, hoe mijn emotie op dat moment ook is.

Nu ben ik weer op 'eigen benen' en moet regelmatig in situaties aan Ruud denken.
Het blijft een spiegel die je meeneemt in je verdere leven en het is, dankzij deze sessies, een feest van herkenning van mijn eigen patronen.

Ruud, bedankt voor alles. Je hebt mij hele waardevolle tools gegeven om er wat van te maken!

 

Johan:

"De sessies met Ruud zijn soms erg confronterend, maar ze geven je inzicht in je eigen gedrag. Gedrag die je zelf niet altijd doorhebt. Deze inzichten zijn zeer waardevol waarin je jezelf bij kunt sturen, indien gewenst. Het is aan jezelf om daar iets mee te doen, maar zonder die inzichten kun je er überhaupt niets mee doen. Ruud helpt je met deze inzichten om jezelf te ontwikkelen. In mijn geval kwamen punten naar boven waar ik voor mezelf meer ruimte kon creëren, in de vorm van het ervaren van minder stress op het werk en privé.

Ik heb de sessies als waardevol ervaren en zal met de inzichten mezelf blijven ontwikkelen. 

Ruud, bedankt voor je inzet!"

 

Peter:

Je hebt een passie, je hebt je missie in je leven gevonden, je gaat ervoor en je ontdekt dat je veel meer kan dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Er gebeurt van alles en je denkt dat dit zo door blijft gaan. Maar dan ineens kan, durf je niet verder, er is iets wat je tegenhoudt.

En dan kom je Ruud tegen, hij laat je zien wat er aan de hand is. Een van de dingen: praat niet in tweede persoon enkelvoud over jezelf.

Ik heb een passie, ik heb mijn missie in mijn leven gevonden: laten zien dat wij allemaal, alle mensen op deze planeet wereldverbeteraars kunnen worden zonder er moeite voor te hoeven doen. Ik ben verbazingwekkend succesvol met mijn missie maar het zou nog zoveel beter kunnen als ik niet die kleine blokkade had: ik durf mensen niet om een gunst te vragen. Althans ik dacht dat dat mijn blokkade was, maar na mijn sessies met Ruud, liet hij me zien dat echt onvoorwaardelijk durven geven mijn grootste angst is. Nu nog is, maar binnenkort kan ik zeggen "was". Want alleen door te ervaren, voelen wat mijn blokkade is, kan ik er wat aan doen.

Ruud, heel veel dank voor de bijzondere sessie en inzichten.

Voor meer info over Klean: http://www.kleanworldwide.nl

 

Louise:

Met een goed gevoel denk ik terug aan de sessies die ik heb gehad met Ruud. Met warmte hielp hij mij razendsnel door mijn vedriet heen bij de kwaadheid te komen. Door gerichte vragen en opdrachten liet hij mij ervaren dat het juist kwaadheid is wat mij tegenhoudt om daadwerkelijk contact aan te gaan met de mensen die mij na zijn. Intimiteit die ik voor het eerst mis, nadat ik het jaren succesvol uit de weg ben gegaan.

Na vele therapeuten en sessies in de afgelopen 15 jaar, heb ik in slechts 4 sessies met Ruud gevoeld wat hele kleine stapjes opleveren om mijn grote angsten te beteugelen. Een compliment geven aan mijn vriend, een vraag stellen aan mijn zoon.

Ruud stelt zijn vragen direct maar met empathie, Hij combineert oprechte zorg met eerlijkheid. De mix van een "gewoon gesprekje" over de dag, een creatieve oefening met klei of papier en een rollenspel.. het werkt voor mij.

Heel erg bedankt Ruud voor de ervaring.